Magi kommer inifrån, när du släpper taget
Din fokus - Din styrka - Här hittar du dit..
Bakom alla mönster och hinder hittar du dig själv och din fantasifulla musikalitét
Vem du än är så är du välkommen att möta dig själv på lektionerna

Sångteknik

Sångteknik är något som Ingvar spenderat många år på och har utvecklat en säker och skön teknik. Han har utbildats av de bästa (Seth Riggs, Tony Harnell - TNT, Tomas Apell m.fl.) och sen utvecklat deras redskap vidare så de är ännu mer effektiva. Istället för att sjunga för mycket skalor som kan vara själsdödande för många, så har han gjort om redskapen så de kan användas direkt i låtar. Sång ska vara kul och kännas dynamiskt levande. För mycket skalor kan få det kännas för statiskt och tråkigt.


Tekniken tar sångaren i en fullröst från lägsta till högsta ton utan skarvar, vilket ger dig enorm frihet att kunna sjunga de låtar du vill och som du vill. 3-4 oktaver tillhör det normala (för en väl utvecklad röst) och ibland även mer. En väl utvecklad teknik få dig även det att slappna av som sångare, det ger dig självförtroende och trygghet. Utan denna fria tekniken har du inte tillgång till ditt fulla uttryck.


För att få tillgång till denna teknik räcker det inte med bara teknikövningar. Du måste få helhets-bilden där du tränas att frigöra även mentala och känslomässiga låsningar. Tillsammans blir det en synkroniserad helhet av teknik, mental inställning, känslomässig och kroppslig frigörelse.